Skip to main content
El Penedès també serà a la Via Pirinenca!
| Notícies

El Penedès també serà a la Via Pirinenca!

El Penedès serà el dia 2 de juliol a l’acte de la Via Pirinenca en un dels cims proposats per a il·luminar. Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i el Centre Excursionista del Penedès han apadrinat el cim de la Torreta dels Enginyers de 1.988 metres. El cim esta situat a la zona dels Rasos de Peguera. És de fàcil accés des del Collet de CatllarÍ, situat a l’estació d’esquí dels Rasos de Peguera.

 

Tot i que la inscripció pel cim ja està coberta, (4 persones per cim), al Centre disposem del Farell, amb una plaça al cim, i la corresponent assegurança de Responsabilitat Civil, per l’acte en concret. Com acompanyants hi poden accedir totes les persones federades amb assegurança RC.

Els participants sortiran a les 17h a l’aparcament de l’Arxiu Comarcal amb cotxes particulars. És necessari portar sopar, llanterna i roba d’abric per a la nit.

L’hora d’inici de l’encesa es a les 22 hores, aproximadament. Tot i això, es preveu que els farells estiguin encesos tota la nit. Els acompanyants podran retirar-se, en el moment que creguin més oportú. També es podrà fer ‘vivac’ per esperar l’albada als boscos propers al cim. Per arribar al cim hi ha diferents itineraris possibles. El més fàcil, és el que s’agafa a 100 metres abans d’arribar a la creu que hi ha a l’estació d’esquí dels Rasos de Peguera. Cal agafar una pista a la dreta, tancada amb una barrera metàl·lica i no deixar-la fins al cim. Al cim hi ha unes antenes de comunicació i una Torreta. Distancia: 3 kilòmetres. Desnivell: 100 metres. Temps: 45 min. Enllaç al track de la ruta del cim: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/del-collet-de-catllari-a-la-torreta-dels-enginyers-105595682