Skip to main content
15 de maig, a Puigcerdà, diguem no a uns Jocs Olímpics ESPANYOLS
| Notícies

15 de maig, a Puigcerdà, diguem no a uns Jocs Olímpics ESPANYOLS

L’Assemblea Nacional Catalana s’ha adherit a la mobilització organitzada per la Plataforma Stop JJOO contra la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern 2030 perquè no volem que Catalunya formi part d’una candidatura pensada en mentalitat de ‘reencuentro’, de normalització d’unes relacions que no són en absolut normals i que implicarà una campanya d’espanyolització.

 

Més enllà de les consideracions econòmiques, mediambientals o territorials, el primer escull d’aquests Jocs és que formen part d’una candidatura 100% espanyola. Una candidatura defensada per un Estat espanyol que ha criminalitzat, perseguit i espiat el moviment independentista. Per tant no té cap sentit recolzar una candidatura que suposarà una visualització externa dels Jocs en clau nacional espanyola; una candidatura que representarà una col·laboració amb una altra comunitat autònoma, Aragó, el govern del qual s’ha mostrat especialment bel·ligerant amb els drets dels catalans.

Catalunya no pot sentir com a propis uns Jocs organitzats pel Comitè Olímpic Espanyol i amb plena implicació del Govern espanyol. Els Jocs són sempre una oportunitat pels Estats per practicar el nacionalisme i aquests seran uns jocs espanyols, on es practicarà el nacionalisme espanyol i que de cap manera poden tenir la col·laboració del Govern de la Generalitat.

Així doncs, el proper diumenge 15 de maig serem a Puigcerdà en una primera mobilització a territori per demostrar que no volem participar d’aquesta farsa!

Diguem NO als Jocs Espanyols!