Skip to main content
| Notícies

Una versió especial del Cant dels Ocells amb presència de la dona del conseller Joaquim Forn

Ara fa dos mesos que un col·lectiu de músics del Penedès va tenir la iniciativa d’interpretar el Cant dels Ocells cada nit a la plaça de la Vila de Vilafranca en suport als presos polítics.

La dona del conseller Joaquim Forn té vinculació familiar amb els propietaris d’un establiment del centre de Vilafranca i aquest dimecres, Laura Masvidal, va voler ser present a l’acte en agraïment pel suport que els estan donant. Més de 500 persones omplien la plaça, amb un gran nombre de cantaires de diferents corals i també amb molts músics. Un dels promotors de la iniciativa, el David Miret, explicava que era una nit especial. Miret assenyala que l’acció dels músics del Penedès és una manera de fer pública una angoixa col.lectiva.

Laura Masvidal es va mostrar molt emocionada i agraïda. Va apuntar que actes com aquest donen força a les famílies i sobretot als presos. Entre els presents a la plaça hi havia diversos regidors i també l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que destacava la continuïtat de la iniciativa dels músics del Penedès i també feia una crida a tots els demòcrates a reflexionar sobre la injustícia de posar a la presó preventiva persones que no han comès cap delicte. L’acte va començar amb la interpretació del Cant dels ocells per part d’un grup de cantaires de diferents corals vilafranquines, que va venir seguida de la interpretació de la mateixa música per part d’un nombrós grup de músics.

Laura Masvidal va fer un parlament d’agraïment, especialment pels músics, tot explicant les dificultats per fer entrar música a la presó d’Estremera. També va llegir un escrit de la seva filla. Després el públic va reclamar llibertat per Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Quim Forn i Oriol Junqueras. I per acabar els músics van interpretar L’estaca de Lluís Llach i els Segadors.

Si voleu més informació sobre la notícia, en aquest enllaç podreu veure el vídeo de la notícia de RTVV.