Notícies

Aquí us podeu descarregar el llibre ‘Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya’

Aquí us podeu descarregar el llibre ‘Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya’

23 Mai 2023

‘Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya’ és un libre de l’economista Eduard Gracia on exposa la situació del corredor mediterrani, encara inacabat, i les deficiències que ja es poden preveure en aquest conjunt d’infraestructures de mercaderies una vegada estiguin finalitzades. Perquè en realitat, l’Estat no vol aquest corredor, i l’entorpeix tant com pot des de fa dècades en una clara estratègia d'empobrir el país i arruinar a les empreses catalanes. Aquí podeu descarregar-vos el llibre per llegir, de primera mà, aquests detalls i molt més. https://www.fundaciovincle.com/wp-content/uploads/2023/02/Bastons-a-les-rodes-al-Corredor-Mediterrani-Eduard-Gracia-Fundacio-Vincle.pdf

Eduard Gracia ens explica perquè l’Estat Espanyol ‘entorpeix’ el Corredor Mediterrani

Eduard Gracia ens explica perquè l’Estat Espanyol ‘entorpeix’ el Corredor Mediterrani

12 Mai 2023

‘Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya’ és un llibre de l’economista Eduard Gracia on exposa la situació del corredor mediterrani, encara inacabat, i les deficiències que ja es poden preveure en aquest conjunt d’infraestructures de mercaderies una vegada estiguin finalitzades. Perquè en realitat, l’Estat no vol aquest corredor, i l’entorpeix tant com pot des de fa dècades en una clara estratègia d'empobrir el país i arruinar a les empreses catalanes. El seu autor ens ho explicarà més detalladament en una xerrada que, de ben segur, no deixarà a ningú indiferent. Us esperem el proper divendres 19 de maig, a les 19:30 hores a la Sala d'Actes de l'Escorxador de Vilafranca!

La territorial de Vilafranca guanya la nul·litat d’una denuncia policial infundada

La territorial de Vilafranca guanya la nul·litat d’una denuncia policial infundada

30 Gener 2023

Una sentència judicial en ferm del Jutjat Contenciós Administratiu nº 9 de Barcelona ha anul·lat una denúncia de la policia local contra un membre de la territorial de l’Assemblea de Vilafranca per entrar amb el vehicle a la Plaça de la Vila per descarregar l’equip de so de l’entitat en motiu d’una concentració política.

Concretament, el 19 de febrer de 2021 Vilafranca acollia una jornada, comunicada formalment, de suport a l’Adrián Sas, condemnat acusat d’haver colpejat a la policia en les protestes del primer d’octubre de 2018, primer aniversari del referèndum. Cal recordar que la pròpia Generalitat es va personar en el cas com a acusació particular demanant cinc anys i mig de presó.

El dia 19 de febrer de 2021 doncs, es feia un acte de suport a l’Adrián, al qual la territorial de Vilafranca s’hi va sumar activament. Un dels companys de la territorial duia l’equip de so de l’entitat amb el seu vehicle, com tantes altres ocasions s’havia fet, a la Plaça de la Vila. En aquella ocasió, però, a un dels membres de la policia local no li va agradar el fet i, a crits i sense deixar descarregar el material, el va fer fora de la plaça. No content amb el fet, amb posterioritat li van fer arribar una denuncia acusant-lo de desobediència a l’autoritat i circulació en direcció prohibida. Ni una cosa ni l’altre eren certes i, per tant, es va interposar recurs.

Finalment, el cas va acabar al Jutjat Contenciós Administratiu nº 9 de Barcelona que ha resolt declarar nul·la la sanció per mala praxis del funcionari, sense caldre entrar ni a valorar els fets. És a dir, l’actuació policial no es va ajustar a la norma i no va notificar a la persona la sanció tal com indica la llei, malgrat no donar-se cap circumstància que justifiqués la denúncia a posteriori i, en conseqüència, causant indefensió al denunciat.

#prourepressio

Vilafranca acull una de les xerrades a territori per presentar la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista

Vilafranca acull una de les xerrades a territori per presentar la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista

14 Novembre 2022


El dia 24 de novembre a les 19h del vespre, l’Auditori de Vilafranca acollirà una de les diverses xerrades que l’Assemblea Nacional Catalana està organitzant dins del cicle de conferències ‘Horitzó independència: 2023-2025’ a tot Catalunya per donar a conèixer la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista i comptarà amb la participació de la Dolors Feliu, presidenta de l’entitat, Josep Costa, polític i jurista eivissenc, encausat per haver estat vicepresident de la mesa del Parlament que va permetre el debat i votació l'any 2019 sobre monarquia i autodeterminació, i Natàlia Esteve, que va ser vicepresidenta de l’Assemblea entre el 2016 i octubre de 2017.

Pep Cruanyes explicarà les interioritats de la Caixa de Solidaritat convidat per l’Assemblea de Vilafranca

Pep Cruanyes explicarà les interioritats de la Caixa de Solidaritat convidat per l’Assemblea de Vilafranca

08 Novembre 2022

Com va néixer la Caixa de Solidaritat i perquè? Com funciona? Qui s’hi pot posar en contacte? Com s’estableixen els barems per cada cas? Quantes causes s’han ajudat fins ara?
Aquestes són només algunes de les qüestions que molta gent planteja sovint a la territorial de Vilafranca del Penedès de l’Assemblea Nacional Catalan, i per això ha convidat a en Pep Cruanyes, advocat i ex vicepresident de la mateixa entitat, i actualment President de la Caixa de Solidaritat, perquè ajudi a esvair dubtes i expliqui fins allà on pugui el funcionament de l’entitat.

L’acte serà el dijous 10 de novembre, a la Sala d’Actes de l’Escorxador de Vilafranca, a les 19:30 del vespres. Entrada lliure sense reserva prèvia.