Notícies

Vilafranca acull una de les xerrades a territori per presentar la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista

Vilafranca acull una de les xerrades a territori per presentar la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista

14 Novembre 2022


El dia 24 de novembre a les 19h del vespre, l’Auditori de Vilafranca acollirà una de les diverses xerrades que l’Assemblea Nacional Catalana està organitzant dins del cicle de conferències ‘Horitzó independència: 2023-2025’ a tot Catalunya per donar a conèixer la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista i comptarà amb la participació de la Dolors Feliu, presidenta de l’entitat, Josep Costa, polític i jurista eivissenc, encausat per haver estat vicepresident de la mesa del Parlament que va permetre el debat i votació l'any 2019 sobre monarquia i autodeterminació, i Natàlia Esteve, que va ser vicepresidenta de l’Assemblea entre el 2016 i octubre de 2017.

Pep Cruanyes explicarà les interioritats de la Caixa de Solidaritat convidat per l’Assemblea de Vilafranca

Pep Cruanyes explicarà les interioritats de la Caixa de Solidaritat convidat per l’Assemblea de Vilafranca

08 Novembre 2022

Com va néixer la Caixa de Solidaritat i perquè? Com funciona? Qui s’hi pot posar en contacte? Com s’estableixen els barems per cada cas? Quantes causes s’han ajudat fins ara?
Aquestes són només algunes de les qüestions que molta gent planteja sovint a la territorial de Vilafranca del Penedès de l’Assemblea Nacional Catalan, i per això ha convidat a en Pep Cruanyes, advocat i ex vicepresident de la mateixa entitat, i actualment President de la Caixa de Solidaritat, perquè ajudi a esvair dubtes i expliqui fins allà on pugui el funcionament de l’entitat.

L’acte serà el dijous 10 de novembre, a la Sala d’Actes de l’Escorxador de Vilafranca, a les 19:30 del vespres. Entrada lliure sense reserva prèvia.

L’AT de Vilafranca presenta ‘Causa general’, la crònica de la persecució policial al moviment independentista

L’AT de Vilafranca presenta ‘Causa general’, la crònica de la persecució policial al moviment independentista

20 Abril 2022

“Venen a fer-te un escorcoll, t'ho buiden tot i et diuen que ja trobaran alguna cosa. D'això se'n diu causa general”. Segons el recompte minuciós de Jordi Panyella, autor del llibre ‘Causa general’ que la territorial de l’ANC de Vilafranca presenta divendres 22 d’abril a partir de les 18:30 a la Biblioteca Torres i Bages, 2.562 són les persones represaliades per l'Estat espanyol, amb investigacions policials i judicials de tota mena, víctimes de la persecució administrativa, econòmica i política per la seva participació en el moviment independentista de Catalunya. I si hi afegim les 1.066 persones golpejades l'1 d'octubre de 2017, sumen fins a 3.628.

De Pequín als Pirineus

De Pequín als Pirineus

13 Març 2022

Als JJOO de Pequín, una de les atletes encarregades d’encendre el pebeter va ser Dinigeer Yilamujiang. Es tracta d’una esquiadora de fons que pertany a la minoria ètnica del uigurs, perseguida cruelment a la Xina: camps de reeducació, treballs forçats, prohibició de la llengua i la cultura, esterilitzacions no consentides, etc. De fet, la Xina està duent a terme el genocidi del poble uigur a ulls de la comunitat internacional. Així que no ens enganyem: que una dona uigur encengui el pebeter a la jornada inaugural dels JJOO, vista arreu del món per milions de televidents, no és res més que una campanya ben dissenyada per emblanquir les vulneracions de drets humans que perpetra el règim xinès dia sí, dia també. Salvant les distàncies, la motivació de fons és la mateixa que mou l’Estat espanyol a difondre la sensació de “pacificació” del conflicte amb Catalunya amb els Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Allò que el govern espanyol cínicament ha anomenat “la agenda del reencuentro”. Aquesta campanya està en marxa i, de moment, sembla que l’estiguem passant per alt. Potser és perquè perdem de vista el context i ens centrem en uns pocs esdeveniments... Però si assumim una mirada més global, veurem que tot plegat és un projecte molt ben coordinat i dirigit a rentar la imatge d’Espanya a l’estranger –i molt menys dins de l’Estat espanyol, on segurament, totes aquestes mesures es veuen com un tracte preferent envers una Catalunya que no el mereix.